Μολυσματική τέρμινθος

Οριστική αντιμετώπιση σε 1 θεραπεία με ασφάλεια

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μία καλοήθης νόσος του δέρματος και των βλεννογόνων που οφείλεται στον ιό της μολυσματικής τερμίνθου (molluscumcontagiosumvirus –MCV)

Ο ιός έχει 4 τύπους. Ο τύποςMCV-1 εκδηλώνεται στα παιδιά σαν μία μεταδοτική δερματοπάθεια και ο τύποςMCV-2 εκδηλώνεται στους ενήλικες και είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος.

ΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗ ΤΕΡΜΙΝΘΟΣ;

Οι βλάβες της μολυσματικής τερμίνθου εκδηλώνονται σαν σφαιρίδια(κατά ομάδες ή μεμονωμένα) ρόδινα ή στο χρώμα του δέρματος με χαρακτηριστικό κέντρο σαν κρατήρα. Οι βλάβες δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Οι συχνότερες θέσεις εντόπισης είναι το πρόσωπο, ο κορμός, το κατώτερο τμήμα της κοιλιάς, τα γεννητικά όργανα και ο πρωκτός.

ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ Η ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗ ΤΕΡΜΙΝΘΟΣ;

Οι βλάβες μεταδίδονται είτε μετά από άμεση επαφή με άλλες δερματικές βλάβες, είτε με διασπορά από το ένα σημείο στο άλλο (πχ με το ξύρισμα) και με την σεξουαλική επαφή στους ενήλικες.

Λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας του ιού είναι απαραίτητη η κλινική εξέταση και η πιθανή θεραπεία και του/της συντρόφου στους ενήλικες, ώστε να μην γίνεται επαναμόλυνση στο ζευγάρι.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΡΜΙΝΘΟΥ;

Στο δερματολογικό μας ιατρείο ο Dr.Κόκκαλης αρχικά προβαίνει σε αναλυτική και επιμελή κλινική εξέταση για εντόπιση όλων των βλαβών.

Στην συνέχεια, πραγματοποιείται άμεσα και αποτελεσματικά εξάλειψη του ιού με την χρήση του εξελιγμένου LaserCO2 χωρίς σημάδια ή ουλές.

Μετά την θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Giwrgos_kokkalis_contact

Ρωτήστε τον Γιατρό