Οξυτενή κονδυλώματα

Άμεση απαλλαγή σε 1
μόνο επίσκεψη

Τα κονδυλώματα είναι το πιο συχνό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και εμφανίζεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.

Πρόκειται για ανώδυνες βλατίδες ή ογκίδια σκουρόχρωμα ή στο χρώμα του δέρματος με ανώμαλη επιφάνεια και οφείλονται στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων HPV.

ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ;

Η μετάδοση του ιού HPV γίνεται μέσω μικροτραυματισμού του δέρματος (πχ. κατά την σεξουαλική επαφή) και μέσω τριβής, ενώ με το ξύρισμα μπορούν να εξαπλωθούν σε γειτονική περιοχή.

ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ;

Τα κονδυλώματα στους άνδρες μπορούν να εμφανιστούν στην ουρήθρα, το όσχεο, το πέος, την περιγγενητική και περιπρωκτική περιοχή και στη στοματική κοιλότητα.

Στις γυναίκες εντοπίζονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων(αιδοίο, κόλπος), την περιγεννητική και περιπρωκτική περιοχή και στη στοματική κοιλότητα.

Τα οξυτενή κονδυλώματα πρέπει να διαγιγνώσκονται και να θεραπεύονται άμεσα. Σε περίπτωση που αφεθούν μπορεί να εξαπλωθούν, να αυξηθούν σε μέγεθος, ενώ η αντιμετώπισή τους είναι κρίσιμης σημασίας για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, του πρωκτού, του πέους, του κόλπου και του αιδοίου.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ;

Ο ιατρός Dr.Κόκκαλης πραγματοποιεί αναλυτική και επιμελή κλινική εξέταση με την χρήση μεγεθυντικού φακού και δερματοσκοπίου σε όλες τις περιοχές στις οποίες μπορούν να εμφανιστούν οι βλάβες των κονδυλωμάτων.

Στην συνέχεια, γίνεται θεραπεία με εξελιγμένο LaserCo2 για την πλήρη απομάκρυνση των βλαβών χωρίς να μένουν σημάδια, ουλές ή υποχρωμίες.

Απαραίτητη είναι και η θεραπεία του/της ερωτικού συντρόφου ώστε να μην γίνεται επαναμόλυνση ανάμεσα στο ζευγάρι.

Giwrgos_kokkalis_contact

Ρωτήστε τον Γιατρό