Ευρυαγγείες

Ορατά αποτελέσματα από την πρώτη
συνεδρία με ασφάλεια

Οι ευρυαγγείες είναι μικρά διατεταμένα αγγεία που εμφανίζονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Μπορεί να είναι κόκκινου, μπλε ή μωβ χρώματος δίνοντας μία αντιαισθητική εικόνα στα κάτω άκρα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΩΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ;

Οι ευρυαγγείες οφείλονται σε βλάβη των βαλβίδων των αγγείων, με αποτέλεσμα η ροή του αίματος να είναι αυξημένη και αντίθετη από την φυσιολογική.

Η εμφάνιση των ευρυαγγειών μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως:

  • Φλεβική ανεπάρκεια
  • Κληρονομικότητα
  • Ορμονικές αλλαγές(πχ.εγκυμοσύνη, λήψη αντισυλληπτικών)
  • Ορθοστασία ή καθιστική ζωή
  • Έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία
  • Παχυσαρκία
ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ;

Αρχικά, γίνεται κλινική εξέταση των ευρυαγγειών όπου ο ιατρός Dr.Κόκκαλης  αξιολογεί την πιθανότητα ύπαρξης φλεβικής ανεπάρκειας και επιλέγει την κατάλληλη θεραπεία για εσάς.

Η σκληροθεραπεία είναι η πιο δημοφιλής θεραπεία για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών.

Με την μέθοδο αυτή εγχύεται στις ευρυαγγείες, με μία μικρή βελόνα, ειδικός παράγοντας ο οποίος οδηγεί στην σύγκλειση του τοιχώματος του αγγείου και στην σταδιακή εξαφάνισή του.

Η θεραπεία πραγματοποιείται στην άνεση του ιατρείου, χωρίς την χρήση τοπικής αναισθησίας και δίνει θεαματικά αποτελέσματα από την 1η κιόλας συνεδρία.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Η θεραπεία μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε 4-6 εβδομάδες, ενώ ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος.

Μετά την συνεδρία συστήνεται η χρήση καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης για 1-2 εβδομάδες, η αποφυγή της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία και το έντονο τρίψιμο στην περιοχή.

Μετά την θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Giwrgos_kokkalis_contact

Ρωτήστε τον Γιατρό