Οι πανάδες είναι βλάβες του δέρματος καφέ/καφεκίτρινης χροιάς που εμφανίζονται στο πρόσωπο, τα χέρια, το ντεκολτέ, αφορούν δυσλειτουργία των μελανοκυττάρων και αφορούν συνήθως γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΑΔΩΝ;

Οι πανάδες οφείλονται κυρίως στην έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, σε ορμονικές αλλαγές (εγκυμοσύνη, θηλασμός, εμμηνόπαυση), στην λήψη ορισμένων φαρμάκων(αντισυλληπτικά, αντιεπιληπτικά) και στην κληρονομικότητα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΑΔΩΝ;

Πολύ βασική είναι η πρόληψη της δημιουργίας πανάδων και συστήνεται η καθημερινή χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας.

Παρ όλα αυτά όταν εμφανιστούν οι πανάδες υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης με συνδυασμό θεραπειών ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Γίνεται συνδυασμός από:

  • Τοπικές θεραπείες με ειδικές λευκαντικές κρέμες με συνδυασμό χημικών παραγόντων που οδηγούν σε αποχρωματισμό των πανάδων.
  • Χημικά peeling. O ιατρός δερματολόγος Dr.Κόκκαλης εφαρμόζει μετά από κλινική εξέταση το κατάλληλο peeling το οποίο οδηγεί σε απολέπιση της επιδερμίδας και σταδιακό αποχρωματισμό των πανάδων δίνοντας άμεση λάμψη στην επιδερμίδα. Μετά το ξεφλούδισμα το δέρμα είναι λείο, ανανεωμένο χωρίς δυσχρωμίες.
  • Μεσοθεραπεία αποχρωματισμού πανάδων . Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο πραγματοποιείται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που ορίζει ο ιατρός μας.
Giwrgos_kokkalis_contact

Ρωτήστε τον Γιατρό