Ακμή

Αποκτήστε καθαρό δέρμα και απαλλαγείτε
από την ακμή άμεσα

Η ακμή είναι η συχνότερη πάθηση του δέρματος που μπορεί να εμφανιστεί τόσο στην εφηβεία όσο και στην ενήλικο ζωή. Αποτελεί μία φλεγμονώδη νόσο του τριχοσμηγματογόνου θυλάκου που οφείλεται σε:

διαταραχή της κερατινοποίησης των τριχικών θυλάκων με αποτέλεσμα απόφραξη στην έκκριση του σμήγματος, η οποία σε συνδυασμό με τον αποικισμό από το βακτήριο p.acnes και την επίδραση των ανδρογόνων οδηγούν σε:

  • Φλεγμονή
  • Αυξημένη παραγωγή σμήγματος
  • Απόφραξη του τριχικού θυλάκου με σμήγμα
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ;

Η ακμή διακρίνεται ανάλογα με την βαρύτητά της σε ήπια, μέτρια ή σοβαρή, ενώ οι βλάβες που επικρατούν είναι: φαγέσωρες, βλατίδες/φλύκταινες, οζίδια και κύστεις.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ;

Στο δερματολογικό μας ιατρείο ανάλογα με τον τύπο της ακμής εφαρμόζονται τα πιο σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα (με φάρμακα ή χωρίς) με συνδυασμό όλων των θεραπειών που προσφέρει η σύγχρονη δερματολογία.

1) ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ: Με την χρήση τοπικών αντιβιοτικών, υπεροξειδίου του βενζολίου, τοπικών ρετινοειδών και αζελαικού οξέως επιτυγχάνεται μείωση της φλεγμονής, ελατώνεται η βακτηριακή δράση του p.acnes και καταστρέφονται οι φαγέσωρες.

Οι συστηματικές θεραπείες από του στόματος περιελαμβάνουν αντιβιοτικά και ισοτρετινοίνη.

TIP: Η χορήγηση ισοτρετινοίνης όταν εφαρμόζεται από έμπειρο δερματολόγο έχει άριστα θεραπευτικά αποτελέσματα και είναι απόλυτα ασφαλής όταν συνοδεύεται με τον κατάλληλο εργαστηριακό έλεγχο και μηνιαία επίσκεψη στον δερματολόγο.

2) ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ: Αποτελεί έναν μη επεμβατικό ιατρικό καθαρισμό με την χρήση ειδικής κεφαλής διαμαντιού. Χωρίς να απαιτείται αναισθησία απομακρύνονται χωρίς τραυματισμό τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας, αφαιρώντας το σμήγμα, τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα. Αποτέλεσμα είναι η ελάττωση της λιπαρότητας και η άμεση λάμψη.

3) ΧΗΜΙΚΟ PEELING: Μετά από την κλινική εξέταση ο ιατρός Dr.Κόκκαλης αποφασίζει το κατάλληλο μίγμα του peeling ανάλογα με τον τύπο της ακμής. Αποτέλεσμα είναι η ελεγχόμενη απολέπιση της επιδερμίδας, η καταστροφή των φαγεσώρων και η ελάττωση της σμηγματόρροιας.

4) ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Αποτελεί μία κλινικά αποδεδειγμένη ασφαλή μέθοδο αντιμετώπισης της ακμής. Με την χρήση διαφόρων μηκών κύματος και τον συνδυασμό μπλε και κόκκινου φωτός επιτυγχάνεται ελάττωση της παραγωγής του σμήγματος και του p.acnes λόγω της αντιβακτηριδιακής και αντιφλεγμονώδους δράσης της, με αποτέλεσμα λείο και ελαστικό δέρμα, ενώ προλαμβάνει την δημιουργία ουλών.

5) ΔΕΡΜΟΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ: Στο δερματολογικό μας κέντρο προτείνεται από το ιατρό ένα πλήρες καθημερινό πλάνο διατήρησης των αποτελεσμάτων των θεραπειών αλλά και πρόληψης της ακμής με την χρήση των κατάλληλων προϊόντων καθαρισμού, ενυδατικών κρεμών, αντιηλιακών και προϊόντων ρύθμισης της λιπαρότητας.

6) ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ: Ανάλογα με τον τύπο της ακμής ο ιατρός Dr.Κόκκαλης δημιουργεί εξατομικευμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα που στηρίζονται στην θεραπεία με Peeling, την δερμοαπόξεση και την φωτοθεραπεία με αποτέλεσμα την πλήρη υποχώρηση της ακμής.

Giwrgos_kokkalis_contact

Ρωτήστε τον Γιατρό