Θεραπεία ραγάδων

Εξάλειψη των ραγάδων αποτελεσματικά
και με ασφάλεια

Οι ραγάδες είναι είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που παρατηρείται συνήθως σε νεαρούς άνδρες και γυναίκες, όπως και σε έγκυες γυναίκες.

Εμφανίζονται σαν λευκωπές ή ρόδινες γραμμώσεις και εντοπίζονται κυρίως στην κοιλιά, την πλάτη, τους μηρούς, τα μπράτσα και το στήθος.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΡΑΓΑΔΩΝ;

Πρόκειται για ένα είδος ουλής του δέρματος που οφείλεται σε διαταραχή των ελαστικών ινών του χορίου μετά από έντονη τάση του δέρματος.

Παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την εμφάνιση των ραγάδων είναι:

  • Απότομη αύξηση ύψους ή βάρους
  • Εγκυμοσύνη
  • Ιατρικές παθήσεις (πχ. Σύνδρομο Cushing)
  • Λήψη φαρμάκων (πχ. Κορτιζόνη)
ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΑΓΑΔΕΣ;

Μετά από κλινική εξέταση γίνεται εκτίμηση της έκτασης του προβλήματος και αποφασίζεται το κατάλληλο θεραπευτικό πρωτόκολλο.

Στο ιατρείο μας γίνεται συνδυασμός απόλυτα ασφαλών μεθόδων, που έχουν σύντομη αποθεραπεία και αποδεδειγμένα αποτελέσματα όπως:

  • Αυτόλογος μεσοθεραπεία PRP ενέσιμα και με την χρήση Dermapen:

Με την θεραπεία αυτή, εγχύεται το πλάσμα του ίδιου του ασθενή στην περιοχή που εντοπίζονται οι ραγάδες αφού συγκεντρωθούν μετά από φυγοκέντρηση όλοι οι αυξητικοί παράγοντες.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ανανέωση των κυττάρων, ανάπλαση του δέρματος, λεία-σφιχτή επιδερμίδα και βελτιώνεται η αγγείωση της περιοχής.

 

  • FractionalLaser:

Mε την χρήση του FractionalLaserεπιτυγχάνουμε ελεγχόμενη εξάχνωση και μικροτραυματισμό των εξωτερικών στιβάδων του δέρματος σε συγκεκριμένο βάθος για ενεργοποίηση της ανάπλασης που οδηγεί σε άμεση επούλωση.

Αποτέλεσμα είναι η ανανεωμένη, λεία επιδερμίδα. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί την ίδια ημέρα με την μεσοθεραπεία για το βέλτιστο αποτέλεσμα, αφού με την εξάχνωση που προκαλείται το δέρμα είναι έτοιμο να απορροφήσει στο μέγιστο τους αυξητικούς παράγοντες που οδηγούν στην ανάπλαση.

 

Μετά από όλες τις θεραπείες μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Giwrgos_kokkalis_contact

Ρωτήστε τον Γιατρό